INSTRUKSJON
 
 

Hvis du har planer om å bli god - eller litt bedre - i biljard, så er det noen grunnleggende prinsipper du må beherske. Samtidig er det viktig med trening her som i alle andre idretter. Gode spillere anbefaler at man innimellom jobber med grunnteknikkene, men samtidig må man bruke tid på å spille fordi biljard i stor grad er et spill som krever følelse. Her finner du grunnleggende instruksjon om kø, køføring, håndstilling, kroppsstilling osv.

Hvis du vil lese deg til litt basiskunnskap om hvordan ballene oppfører seg når de treffer hverandre, vinkler, skru, spill i vant osv., så har du her et foredrag som Kjell Lillestøl holdt i klubben i 2003 (etter at du har fått opp filen i eget vindu, går du gjennom foredraget steg for steg ved å klikke med høyre piltast på tastaturet).

Her finner du informasjon for litt viderekomne, om hvordan man samler ballene for å lage lange serier osv.

Ellers er medlemmer av biljardkomitéen gjerne behjelpelig med instruksjon. Ta kontakt med Rune Larsen (91 72 06 40), Sjur Gaarder Larsen (91 70 06 13) eller Kjell Lillestøl (911 05 886. Eller kom innom klubben. I hvert fall på torsdags kvelder og lørdag ettermiddag er det folk i biljarden.

Instruksjon i 3-vants carambole finnes på sidene til BPS Carambole Club her.

Tonny Carlsen, Danmark

 


 

Webredaktør: © KJELL LILLESTØL   |  mobil 911 05 886